Aromaterapi

Hvad er aromaterapi

Aromaterapi er brug af terapeutiske olier, der udvindes af naturlige plantematerialer for at fremme helbred, ligevægt og velbefindende. Olierne kan have en kraftig og positiv virkning på både krop og sind

Aromaterapien har været anvendt i århundrede til afslapning, forførelse, opfriskning eller stimulans alt efter behov.

Æteriske olier er en kraftig, aromatisk substans som findes i små kirtler enten uden på eller inde i rødder, blade, blomster eller frugt. Olien udvindes af træer, buske, blomster og urter fra hele verden, og hver olie har sin egen unikke kemiske sammensætning. Det er kombinationen af de mange helbredende elementer, der giver hver olie sin kvalitet og enestående evne til at helbrede.

De æteriske olier er meget flygtige, hvilket vil sige at de hurtigt fordamper, hvis de udsættes for luft. Allerede ved stuetemperatur frigøres små partikler, der straks forbinder sig med luften.

Æteriske olier er kraftige organiske sammensætninger med en kompliceret kemisk struktur. Det fantastiske ved olierne er, at de påvirker hele personen, både fysiske symptomer, adfærd og humør.

Olierne virker gennem synergieffekt, som betyder at to olier sig imellem kan udrette mere end summen af de enkelte olier alene.