Palmarosa

Palmarosa (Cymbopogon martini)

Palmarosa stammer fra det indiske subkontinent, og den tørret urt har haft en fremtrædende plads i den indiske ayrvediske urtemedicin. Æterisk olie fra palmarosa er blevet destilleret siden det 18. århundrede. Under navnet indisk eller tyrkisk geranium blev den fragtet fra Bombay til Konstantinopel og Bulgarien, hvor den blev brugt til fortynding af den kostbare rosenolie. Kommercielt bruges olien som aroma i sæbe, parfume, kosmetik og i tobak.

Duft: Blød, frisk citrusagtig, grøn og rosenagtig

Fysisk:

  • Palmarosa er en værdifuld olie til hudpleje. Den afbalancere talgproduktionen og virker der med fugtgivende på tør hud og sammentrækkende på fedtet hud
  • Den virker foryngende på rynker og aldrende hud ved at fremme celledelingen
  • Dens antiseptiske egenskab gør den effektiv ved irritationstilstande og hudinfektioner
  • Virker febernedsættende
  • Palmarosa kan være en hjælp for fordøjelsessystemet, modvirker tarminfektion og anorexia nervosa
  • God mod ømme fødder og fodsvamp

Psykisk:

  • Afhjælper hjertebanken, rastløshed, søvnløshed og angst
  • Palmarosa egner sig til personer, som er nervøse og usikre, som ikke bryder sig om forandring, og som er afhængige af deres familie. De har en tendens til at være omklamrende, besættende og jaloux, og har svært ved at “slippe” dem de holder af
  • Kan berolige sindet og er god ved stress relaterede problemer
  • Centrerer, beroliger og fjerner nedtrykthed