Sandeltræ

Sandeltræ (Santalum album)

Sandeltræ er hjemmehørende i det tropiske Asien, og er traditionelt blevet brugt i røgelse, kosmetik og parfume samt til balsamering i hele Østen. Træet blev brugt til møbler og templer og det blev brændt som røgelse i buddhistiske og hinduistiske templer. Træet spiller en vigtig rolle i traditionel indisk ayurveda urtemedicin og i traditionel kinesisk medicin. Sandeltræet er næsten udryddet og dyrkes nu i plantager med henblik på møbel og oliefremstilling. Desværre fælles mange træer trods fredning, så vær kritisk med hvad du køber.

Duft:  Sød, træ og moskusagtig, orientalsk duft

Fysisk:

  • Er især effektiv mod urinvejs sygdomme og frem for alt mod blærebetændelse
  • Kan i en basisolie masseres ind i nyreområdet for at indre betændelse og blærebetændelse
  • God ved halsbetændelse og brystinfektioner, specielt som følge af stafylokok- og streptokokbakterier
  • En dråbe kan duppes direkte op lymfekirtlerne, hvis de hæver under infektioner, og også ved halsbetændelse
  • Sandeltræ er en fantastisk olie for huden den fremmer sårdannelse og afhjælper hudproblemer som tør og sprukken hud, akne, psoriasis, eksem og udslæt efter barbering. Alle problemer afhjælpes af dens lindrende, fugtgivende og antiseptiske virkning
  • Stimulerer nyrerne og styrker immunforsvaret ved infektioner

Psykisk:

  • Sandeltræ formidler den grundlæggende væren og jordforbindelse, og har en dybt beroligende effekt på sindet
  • Den dæmper urolige tanker, der kan føre til tvangstanker
  • Kan hjælpe med at bryde båndene til fortiden
  • Den kan forandre det bekymrede livssyn til en mere rolig, reflekterende respons på livets problemer
  • Styrker rod chakret og vores fundament i livet
  • Elskovsfremmende og kan lindre den for for angst, der kan medføre impotens eller frigiditet

Spirituelt:

  • Ved at undertrykke sindets ustandselige krav om analyser og forventninger frigør sandeltræ den kreative kilde, som altid er til stede i os.

Bemærk:

  • Sandeltræ er en truet art, så meget af den olie der er på markedet er manipuleret. Et alternativ er Amyris fra Tahiti der også kaldes vestindisk sandeltræ
  • Må ikke anvendes ufortyndet på huden.