Chakra – dit energisystem

Chakra er sanskrit og betyder energihjul. Chakraerne er forbindelsesleddet mellem krop og sjæl. Der findes syv store chakra og mange mindre.

chakra dama

Chakraerne udmunder på kroppens forside og de er forankret langs rygraden og i hovedet. Ordet chakra betyder “hjul”. Chakraerne har fået denne betegnelse på grund af deres hvirvlende udseende. Når de er i fuld virksomhed, ligner de hjul af levende ild.

Et chakra er en energimæssig genpart af fysiske kirtler, organer, led og muskler. De 7 hoved chakra befinder sig ved siden af en hormonel kirtel. Gennem et indre kredsløb trækkes energien ind til chakraerne og fordeler sig videre til kroppen. Chakraerne har to aspekter, det ene hører til den fysiske balance og vedligeholdende, det andet til den bevidsthedsmæssige udvikling.

Energien i et chakra ligner et vognhjul som kører rundt hurtigere end du kan se med det blotte øje. Betragter du det 10-12 cm fra kroppen, kan du se at energi kommer ind i chakraet som en hvirvelvind. Du kan opnå kontakt med de forskellige chakra både for- og bag på kroppen. Selve chakraet ligner i sin opbygning irisen i et øje.

Vores fysiske krop regenererer og får energi ikke bare fra føde og gennem åndedrættet, men også ved at modtage den universelle livskraft på sanskrit kaldet ”prana”. Via auraen trækkes Prana ind i kroppen gennem chakraerne. Toksiner, negative tankemønstre og negative følelser forlader den fysiske krop via chakraerne. Hvis energien ikke flyder frit bliver chakraerne blokeret gennem fastholdte negative tanker og toksiner, dette kan på sigt fører til fysiske sygdomme.

Dine tanker kontrollerer energi flowet inden i og omkring dig. Hvad du tænker bestemmer hvordan du føler dig og hvad du oplever. Det du tænker eller bekymre dig mest om – penge, spiritualitet, parforhold osv. – påvirker dine chakra. Dine chakra udstråler og modtager energi konstant. Hvis du holder på negative tanker, bliver dine chakra “grumset” og uklare af dårlig energi. Frygt og negativitet gør chakras uklare, indskrumpede eller opsvulmet.