Hals chakra

hals symbolHals chakraet repræsenterer vores evne til at videreformidle ønsker, behov og egenskaber. Den rummer den dybe indre viden, som enhver besidder, og som er udtryk for kontakten med vores højere selv. Hals chakra handler om at udtrykke dig selv og om at ”tale”. Når det er åbent har du ikke problemer med at give udtryk for din mening eller for at udtrykke dig. Hals chakra kan findes ved tredje halshvirvel op bagsiden af kroppen og foran på kroppen i hulningen mellem kravebenene

Hals chakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

  • At sige din mening til: dig selv, dine nærmeste, venner, bekendtskaber, klienter og kunder, kolleger og ansatte
  • Kommunikative projekter: synge, skrive, tale, kunstnerisk arbejde og at undervise andre
  • At bede om at få dine behov dækket af: Gud, din nærmeste familie, dine kolleger og dig selv

Frygt omkring kommunikation skrumper hals chakra og skaber ofte et fysisk ubehag i dette område. Hvis du er en dårlig lytter og taler for meget og hele tiden, vil hals chakra bliver overstimuleret og skabe en ubalance og et for stort chakra

Farve: Himmelblåt

Kropsområder: skjoldbruskkirtlen og hypofyse, halsen, hørelsen, nakken.

I balance: Du kan kommunikere og give rene meldinger ud til andre. Du kan lytte og holde fast i det der siges. Du kan udtrykke dig kunstnerisk. I balance hviler du i dig selv, og er ikke afhængig af andres accept og kærlighed, du ved at den er i dig selv. Du kan frigøre dig fra materielle bindinger og er mere modtagende. Hals chakra i balance formidler en indre og dyb viden. Med et stærkt hals chakra er der bedre mulighed for at få ideer og samtidig omsætte dem på et materielt plan.

I ubalance: Hals chakra ubalancer ses hos mennesker der er dårlige til både at formidle og modtage beskeder, og til at give udtryk for ønsker og behov. Ofte har viser ubalancen sig med et mumlende eller stammende stemmeleje. Har du et ubalanceret hals chakra, vil du gøre alt for ikke at skulle tale i større forsamlinger. Du føler dig ofte misforstået og andre misforstår tit det du siger til dem. Du er måske konfliktsky og har svært ved at give udtryk for egne behov. En person med svækket hals chakra er tilbøjelig til at holde følelser tilbage.

Underaktiv: Når hals chakra er underaktivt taler du sikker ikke så meget, og du er måske sky og indadvendt. Rødmer når der tales til dig, eller du selv skal sige noget.

Overaktiv: Er hals chakra overaktivt, har du tendens til at tale for meget, sædvanligvis for at dominere og holde andre menneske på afstand. Du er sikker også en dårlig lytter. Et overstimuleret hals chakra kan frembringe en “diktator” der anvender verbalt tyranni.

Fysiske problemer:
Halslidelser som halskatar, knuder på stemmebåndet, hæshed, struma/basedow, betændelse i mandler og hals, nakkestivhed. Nakke og hals myoser, tænderskæren og alle hormonale betingede ubalancer, da hypofysen er overordnet styrende for hals chakraets tilstand. Man har behov for stimulanser som slik, spiritus, kaffe, tobak eller mad. Ofte vil personen gå med højhalset tøj og tørklæde uanset årstiden. Allergi over for pollen, fødevarer, dyr, støvmider, kosmetik osv. er tegn på et svagt hals chakra. Mange psykosomatisk sygdomme har rod i et ubalanceret hals chakra, den indre kommunikation mellem organer, hormoner og celler er ikke i orden og det medfører en biokemisk forvirring. I hals chakrat ligger også træthed og udmattelse, spændingshovedpine, fibromyalgi, stofskifteproblemer, depression og høreforstyrrelser.

Æteriske olier: geranium, lavendel, patchouli, muskatsalvie
Inhaleres olien, går den gennem lugtenerven direkte til duftcentret i hjernen, hvor den påvirker det limbiske system som er den ældste del af hjernen, og styrer vore instinkter og livsvigtige kropsfunktioner. Ved massage optages den æteriske olier gennem huden og føres med blodbanerne rundt i kroppen.

Krystaller: blå topaz, akvamarin, celestin, blondeagat, sodalit
Du kan heale chakra indefra ved at lave en drikke essens med krystaller. Læg den ønskede sten i et glas vand natten over og drik essensen på fastende hjertet den næste morgen.

Drømme symbolik: Den hvide elefant er det dyre symbol der relateres til hals chakraet. Den symboliserer det materielle løftet op på et åndeligt niveau. Åndelig indsigt udtrykt på det materielle plan.

Arbejde med hals chakra: Åndedrætsøvelser er gode. Lytte til havet, fuglene m.m. Lav nakkeøvelser. Male efter intuition er styrkende for hals chakraet.