Krone chakra

krone symbolKrone chakret repræsenterer vores evne til at udnytte vores spirituelle visdom og overskride den fysiske verdens begrænsninger gennem brug af vores finere sanser.

Krone chakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

  • Gud: hvad enten du føler dig tæt på, fremmed fra, indifferent eller vred på Gud
  • Religion eller spiritualitet: hvis du har haft dårlige oplevelser med religion, kan din vrede eller utilgivelighed tilstoppe krone chakra
  • Guddommelig vejledning: dine følelser om at modtage retning eller ideer fra en universel kilde. Nogle mennesker er skæmt over at “nogen” vil fortælle dem hvad de skal gøre, også selv om denne nogen er Gud eller det kollektive ubevidste
  • Tillid: din villighed til eller uvilje mod at modtage informationer eller fakta fra det æteriske plan uden at vide “hvordan” du ved det.

Farve: Purpur eller hvid

Kropsområder: Hypofysen og hjernen, psyken

I balance: Krone chakra handler om visdom og at være en med verden. Når dette chakra er åbent er du ikke fordomsfuld og opmærksom på verden og dig selv. Bevidstheden er meget udviklet, du forstår alt (der rækker foreløbig ud over menneskehedens fatteevne). Et krone chakra i balance oplever kun meget få mennesker, oftest åndelige ledere og guruer. De fleste almindelige mennesker oplever kun denne balance i glimt. En person med et krone chakra i balance formår at omsætte sine høje idealer og visioner i hverdagen, og kan formidle dette til andre.

I ubalance:
Sindslidelser, psykoser, autisme man er lukket inde i sin egen verden. En ubalance mellem krop og sjæl.

Underaktiv: Er krone chakra underaktivt, er du ikke særlig opmærksom på spiritualitet. Du er sikkert ret stiv i dine tanker og holdninger. Nogle kan virke gennemsigtig som en slags omvandrende død, en fysisk krop uden en sjæl.

Overaktiv: Hvis krone chakra er overaktivt er du sikkert alt for intellektuel. Du kan være ”afhængig” af spirituel praksis og kan ignorerer din krops behov. Nogle religiøse fanatikere har et overstimuleret krone chakra og ser sig selv som guds højre hånd, de lider af åndeligt hovmod.

Fysiske problemer: Hjernelidelser og bevidsthedsforstyrrelser. Psykiske lidelser og sygdomme.

Æteriske olier: rosentræ, jasmin, patchouli, lavendel
Inhaleres olien, går den gennem lugtenerven direkte til duftcentret i hjernen, hvor den påvirker det limbiske system som er den ældste del af hjernen, og styrer vore instinkter og livsvigtige kropsfunktioner. Ved massage optages den æteriske olier gennem huden og føres med blodbanerne rundt i kroppen.

Krystaller: bjergkrystal, ametyst, sugilit, howlit (lidt blidere for nybegyndere) Du kan heale chakra indefra ved at lave en drikke essens med krystaller. Læg den ønskede sten i et glas vand natten over og drik essensen på fastende hjertet den næste morgen.

Drømme symbolik: Det vigtigste symbol er den tusindbladede lotusblomst. Som dyre symbol optræder oksen, tyren og elefanten.

Arbejde med krone chakra: At stå på hovedet. Meditation er en god måde at få kontakt til krone chakraet.