Rod chakra

rod symbolRod chakraet repræsenterer vores mest basale behov og fortæller, hvor praktisk orienteret og fysisk velfungerende vi er. Det rummer vores evne til at manifestere ønsker, tanker og ideer.  Rod chakra er placeret lige over halebenet ved tredje korsbenshvirvel. udstrålingen er bagud- og nedadrettet. Rod chakrets energi er som en hale.

Rod chakra er knyttet til fysisk sikkerhed og påvirkes af dine tanker og følelser om:

  • Finans – penge, opsparing, regninger, pension, økonomi, lotto, spil
  • Karriere – tjene nok penge, have det job du ønsker, frynsegoder og pension, transport, bekymring om fyringer eller udnævnelser, tanker om fremtiden
  • Hjemmet – ønsker om at flytte, følelsen af tryghed, dit hjems tilstand og energi, vedligeholdelse af dit hjem, tanker om at købe et hus/lejlighed
  • Fysisk sikkerhed – føle dig tryg eller utryg
  • Behov – have nok at spise, ordentlig tøj til dig selv og din familie
  • Ejendele – bil, møbler, smykker, hjemmearbejdsplads

Frygt omkring dine basale behov får dit rod chakra til at svinde ind og blive mørkt og grumset. Du kvæler chakraet med bekymringer om penge, karriere og ejendele. Et tilstoppet rod chakra bliver tit en selvopfyldende profeti omkring penge problemer.

Besættelse af penge, karriere, ejendele og en “arbejdsnarkoman” tendens giver et grumset opsvulmet chakra. Der er ikke noget galt med at have et stort chakra, men besættelse giver ubalance, da det gør et eller flere chakra større end de andre.

Farve: brillant rubin rød

Kropsområder: underkroppen, knæ, hofter, kønsorganer, haleben, ben og fødder, binyrerne

I balance: praktisk orienteret og fysisk velfungerende. Styr på pengesager, gode medmenneskelige relationer. Du ved hvem du er og hvad du vil.

I ubalance:  Du har en dårlig jordforbindelse, kan have tendens til at støde ind i ting og slå ben og fødder. Der er manglende kontakt med kroppen. Fastlåste meninger, og manglende fleksibilitet. Urealistisk forhold til penge, job, bolig, familie og seksualitet. Det praktiske plan fungerer ikke i dagligdagen. Du er usikker på din egen identitet, det er et problem at planlægge dit liv og svært at finde mening i tilværelsen.

Underaktiv: Hvis du har tendens til at være nervøs og ængstelig, er dit rod chakra sandsynligvis underaktivt. Du har svært ved at overskue fysiske og praktiske ting. Lever ofte i en drømmeverden eller er så spirituelt søgende at du helt har mistet jordforbindelsen.

Overaktiv: Hvis rod chakra er overaktivt kan du være meget materialistisk og grådig. Du er sandsynligvis tryghedsnarkoman og har modstand mod forandringer. Du kan have ringe kontakt til dine følelser, ikke magte nære relationer og kan kun forholde dig til de ting der kan måles og vejes.

Fysiske problemer: klodset, hæmmet, nyrelidelser, vandladningsproblem, mave-tarmproblemer, knogleskørhed, årebetændelse, kredsløbslidelser, kolde fødder, underlivsproblemer, hæmorider, iskias, forstoppelse, åreknuder, anoreksi.

Æteriske olier: fyr, sandeltræ, ylang ylang, vetiver
Inhaleres olien, går den gennem lugtenerven direkte til duftcentret i hjernen, hvor den påvirker det limbiske system som er den ældste del af hjernen, og styrer vore instinkter og livsvigtige kropsfunktioner. Ved massage optages den æteriske olier gennem huden og føres med blodbanerne rundt i kroppen.

Krystaller: rubin, rød jaspis, rød granat
Du kan heale chakra indefra ved at lave en drikke essens med krystaller. Læg den ønskede sten i et glas vand natten over og drik essensen på fastende hjertet den næste morgen.

Drømme symbolik: Rod chakraet relaterer til elefant, krybdyr, insekter og slanger. Når de viser sig i dine drømme, kan de fortælle om chakraets tilstand. Krybdyr og slanger er symbolik for det autonome nervesystem (det som fungerer uden du skal tænke over det, som fordøjelsen, vejrtrækning og øjenbevægelser). Disse dyr optræder ofte under sygdom eller psykisk pres. Drømme om insekter kan vise at du er ved at befri dig for et gammelt mønster.

Arbejde med rod chakra: ved at arbejde med rodchakra vækkes din livskraft, du kan mærke dig selv og føler dig som hovedpersonen i dit eget liv. Du får en oplevelse af at du er god nok som du er, og det er andre mennesker også. Du bliver bevidst om dine reaktioner, hvorfor bliver jeg vred, hvornår starter min hovedpine. En god øvelse for rod chakra er en groundingsøvelse, hvor du føler dig som et træ. Du skal forstille dig at have rødder dybt nede i jorden og stå fast og urokkeligt.