Sacral chakra

sacral symbolSacral chakraet repræsenterer vores livslyst, vores evne til at tage del i livets glæder. Dette chakra handler også om vores forhold til de nære relationer, vores seksualitet og lystfølelse.

Sacral chakra påvirkes af dine tanker og følelser om:

  • Trang til fysiske stimulanser – mad, drikke, sex, spænding (adrenalin rus)
  • Afhængighed – alkohol, mad, stoffer eller andre substanser
  • Din krop – motions vaner, sove mønstre, vægt, helse og tanker om dit udseende

Hvis du er bekymret eller stresset over et af disse emner vedrørende din krop. vil dit sacral chakra være indskrumpet og uklart. Hvis du er besat af dit udseende og din krop vil dit chakra være forstørret og grumset.

Farve: Klar orange

Kropsområder: Hænder og arme, urinveje og køns kirtlerne

I balance: Det er fra sacral chakraet, vores kreativitet og glæde udspringer. Sacral chakra handler om følelser og seksualitet. Når det er åbent flyder dine følelser frit og du giver udtryk for dem uden at være ”over emotionel”. Du er åben for intimitet og du kan være passioneret og livlig. Du har ikke problemer med din seksualitet og kan tillade dig selv at være et seksuelt væsen. Du er fleksibel og spontan, og har evnen til at være 100% tilstede og evnen til at flyde med hvor livet tager dig hen. Med et sacral chakra i balance har du en sund og livskraftig udstråling, et godt humør, en dynamisk udstråling og en veludviklet lystfølelse, til at bruge dig selv og livet.

I ubalance: Et sacral chakra i ubalance kan betyde manglende fleksibilitet og spontanitet, forandring er en irritation og livets strøm følges uvilligt. Der kan ligge seksuel skyldfølelse, vrede, magtesløshed og svigt til grund for ubalancen. Med et blokeret sacral chakra stiller du for høje krav til dig selv, det fremmer et dårligt selvværd og en følelse af utilstrækkelighed. Du er nem at give skyldfølelse og ofre dig tit for andre.

Underaktiv: Hvis du har tendens til at være stiv og ufølsom eller har en ”poker ansigt” er dit sacral chakra underaktivt. Du er ikke særlig åben overfor andre mennesker. Du kan have problemer med at gå i dybden, jager måske efter glæden, kan ikke falde til ro og finde glæde indeni.

Overaktiv: Hvis sacral chakra er overaktiv, har du tendens til at være meget emotionel hele tiden. Du kan være meget seksuelt aktiv, nogle gange afhængig af sex. Et overaktivt sacral chakra kan også være alt for jovial og højttalende, som manden der fortæller om alle de damer han har nedlagt, og som gør sig klog på andres bekostning.

Fysiske problemer: Nedsat immunforsvar i cellerne. Nyresygdomme, problemer i hals, blære, tarmsystem og bindevævslidelser. Gigt, eksem, hudproblemer som akne kan skyldes forstyrrelser i immunforsvaret. Lændeproblemer, underlivssygdomme, hofteskader og bækkenløsning.

Psykiske problemer: Appetitløshed, spisevægring, ekstrem sult, tvangstanker, manier som rengøringsvanvid, overdrevet håndvask, kleptomani.

Æteriske olier: appelsin, neroli, jasmin
Inhaleres olien, går den gennem lugtenerven direkte til duftcentret i hjernen, hvor den påvirker det limbiske system som er den ældste del af hjernen, og styrer vore instinkter og livsvigtige kropsfunktioner. Ved massage optages den æteriske olier gennem huden og føres med blodbanerne rundt i kroppen.

Krystaller: karneol, solsten, orange calcit, idlopal
Du kan heale chakra indefra ved at lave en drikke essens med krystaller. Læg den ønskede sten i et glas vand natten over og drik essensen på fastende hjertet den næste morgen.

Drømme symbolik: Sacral chakraet relaterer sig til havdyr, fisk og krokodiller. Mange drømmer om vandelementet når de åbner op for det ubevidste, vand betragtes som et symbol på det ubevidste.

Arbejde med sacral chakra: sanse øvelser, arbejde med sin seksualitet, hvordan opleves egen seksualitet. Du kan lave bækkenbundsøvelser, det giver kontakt til det seksuelle og stærke muskler samtidig.