Bøffel

Evnen til at dele og vise interesse

Bruges når man skal tage den mere med ro og komme i forbindelse med jordens rytme og vibration. Giver følelsen af Guddommelighed og at vi alle er en del af et åndeligt fællesskab. Den lærer os at være stille, få en oplevelse af den dybe indre ro og stille eftertænksomhed. Fremmer følelsen af taknemmelighed for alle de gaver livet giver én.

Bøflen var det helligste af alle dyr for de nordamerikanske indianere, den gav hele sig selv ikke blot kød til føde, men også materiale til tøj, bolig, redskaber og våben. Som kraftdyr har bøflen derfor med forsyninger og overflod at gøre, med midler til livets opretholdelse og med at dele. Den understreger betydningen af at være indstillet på at dele sine energier med andre, og med at erkende andre menneskers behov. Det er også en lektion i overflod, at bruge de ressourcer der er tilgængelige.

Bøflen var også symbolet på Wankan-Tanka – den store ånd hvorfra alting udspringer. Dette er også en påmindelse om at uanset hvilke talenter og evner vi har, stammer de alle fra den store universelle kilde.

Bøflen som kraftdyr, minder os om at alt hvad vi ejer kun er midlertidigt, og at sand lykke kun kommer gennem at dele med andre, hvad man har og hvad man er.