Canadisk gås

Evnen til samarbejde

Hjælper én til at forbinde sig med livet som en del af en spirituel cyklus. Den  støtter én i bevidstheden om hvilken vej man går, og altid at føle sig hjemme.  For  at blive bevidst om den store cyklus indeni os og udenom os -ved  fødsel,  død og fornyelse. Støtter dem, der har mistet fornemmelsen af hvilken  vej,  de  skal gå, og som ønsker at finde deres spirituelle kerne. Hjælper  én  til at blive bevidst om hvornår man skal “føre an”, og hvornår man skal søge vejledning og følge denne.

Sidste  gang jeg var i Canada, landede en Canadisk gås på en rasteplads, og så ud til at være i nød, den flaksede rundt og slog med vingerne og kaldte. Få  minutter  efter  landede  en anden gås, hilste på den første og lettede igen.  Den  første  gås  fulgte efter og snart fløj de sammen hen mod deres flok.

Den  canadiske  gås  efterlader  ikke syge, sårede eller tabte medlemmer af deres  flok.   Det   er   bare   en  af  deres  samarbejdende  egenskaber. Flokmedlemmerne  skiftes til at føre og til at følge når de flyver. Det har vist  sig  at deres konstante flagren med vingerne, er med til at holde dem alle i luften.

Det er en kraftfuld totem at overveje, en der lærer os at samarbejde og omsorg for andre er en naturlig handlemåde. Den viser os også at når vi er i  balance,  ved  vi  hvornår vi skal lede og hvornår vi skal følge. På den måde bliver lederskab en fælles mulighed, i stedet for et privilegium eller en byrde.