Chimpanse

Evnen til at leve i harmoni

Hjælper dig til at forbinde dig med enkeltheden og glæden ved at være til, være i live. Fremmer forbindelsen til andre og giver støtte til den, der føler sig socialt hæmmet og nervøs, og bekymret over hvad andre tænker om én. Hjælper én til fuldt ud at acceptere sig selv, som man er. Nærer din evne til at lege, være nysgerrig og at udtrykke dig selv. Opmuntrer dig til at kunne leve i et harmonisk fællesskab med andre.

Jane Goodall og andre forskeres arbejde har vist os at chimpansen er et yderst intelligent dyr, de laver redskaber for at kunne opnå det de vil. De kan spise frugt med giftige kerner uden at knuse disse kerner. De benytter sig også af medicinske urter hvis de er syge.

Chimpansen er også et følelsesmæssigt komplekst dyr som udviser næsten ligeså mange forskellige følelser som mennesker.

Når det ”moderne” liv overvælder os, kan de være godt at minde sig selv om at kompleksiteten i moderne livsstil er menneskeskabt.  Vi kan altid vælge at gøre vores liv mere enkelt.  Chimpansens totem kan hjælpe os med at genfinde det enkle liv der giver glæde.

Chimpansen kan lære os en anden vigtig lektion. Ofte betragter vi mennesker os som mestre af den fysiske verden, og andre levende væsener overlegne. De store aber, delfiner, elefanter og andre dyr med stor intelligens og følelsesmæssig kompleksitet, kan sætte os på plads. Fra et mindre selvoptaget perspektiv kan vi lære at værdsætte hvert levende væsens unikhed, og kan lære at opfatte os selv ikke som adskilte fra, men som en del af naturen og i harmoni med alt levende.