Egern

Evnen til at se fremad

Støtter dig i at finde en balance mellem arbejde og leg – at kunne forvandle/ændre dit arbejde og enhver anden opgave til en daglig leg. Fremmer evnen til at samle og lagre ressourcer, og til at planlæge og spare op til fremtiden.

For at forberede sig på vinteren indsamler egern kun hvad den behøver. Denne totem lærer os til at skille os af med, ikke blot unødvendige fysiske genstande, men også de negative overbevisninger, som begrænser vores tillid til kærlighed og overflod.

Det eneste der er konstant er forandringer, så vær i stand til at tilpasse dig og kom i harmoni med forandringernes cyklus. Det er en del af egernets budskab som kraftdyr.

Egernet understreger vigtigheden af at planlægge og at lægge noget til side med henblik på fremtidige behov. Det vil sige at være forberedt på forandringer og også modgang, og være parat til at reagere positivt på dem. Ingen er så flittige som egern der samler nødder i efteråret, for at være klar til vinteren.

Egernet lærer dig altid at have noget i reserve, ikke som at være en pengepuger eller en gnier, men på en sund for fornuftig måde at læge noget til side til fremtiden, også selv om der måske ikke bliver brug for det senere.

Egernet minder dig om kun at samle det der er nødvendigt, her menes både at gemme en masse fysisk skrammel, men også at gemme på gamle følelser og minder som der ikke længere er brug for, og som blokerer vores evne til at stole på kærlighed og overflod.

Hvis du tidligere har levet fra dag til tag, vil egernet minde dig om at du skal være mere økonomisk med din tid og din energi.

Egernet er en kraftfuld totem at kontakte hver gang du føler at dit liv står i stampe, eller når et projekt ikke lykkedes og du er ved at give op. Dens medicin lærer os at være udholdende og villige til at prøve andre metoder der kan være nøgler til succes.

Selvom egernet ofte har travlt, har det også altid tid til at lege. Ofte ses de stoppe op midt i travl indsamling af nødder, og hoppe på hinanden og rulle rundt i bladene. De synes også bare at nyde at sidde helt stille på en gren, og ligesom “mediterer”.

Egernet viser os at der er en tid for alting i livet, og at balancen mellem arbejde, leg, hvile og fordybelse er vital for vores velbefindende og harmoni.