Krystaller

Celestin råStenene repræsenterer forskellige følelser, som vi kan vælge at gå ind i når vi har brug for det. De virker som en forstærker, som en transformator og kan sætte os i gang med en udviklingsproces, som vi måske ellers ikke ville være tilbøjelige til at gå ind i. Går vi med en sten på os, kan den virke som en konstant påmindelse, en vækkelse af en energi der ellers ligger latent i os.

Brugen af krystaller og ædelsten er ikke nogen ny opfindelse. Vi kan læse om sten virkning i nogen af de ældste skrifter. F.eks. beskrives i Bibelen at ypperstepræstens brystspænde var prydet med 12 forskellige sten. I Johannes åbenbaring omtales igen 12 ædelsten som fundamentet til de 12 porte i det Ny Jerusalem. De katolske biskoppers stav, brystkors, altersten, lysestager og strålekors er prydet med de syv stene, efter de syv farvestråler eller planeter. Den egyptiske Ankh ses også illustreret med 10 forskellige ædelstene, i den persiske kultur er der en stærk tradition omkring turkisen, i den indiske kultur favoriseres månestenen, i den kristne ametysten, den Græsk-Romerske har et særligt forhold med agaten osv.

I de fleste kongehuse er smykker blevet dekoreret med stene som skulle give særlig kraft til bæreren. Riddere, herremænd og sultaner har udstyret sig selv, deres våben og deres heste med sten der skulle øge deres indflydelse og hjælpe dem til sejr når de gik i kamp.

I gamle bøger om trolddoms- og lægekunst vil du også kunne læse hvordan pulveriserede krystaller og ædelsten anvendtes mod alverdens lidelser. Traditionen for brug af krystaller og ædelsten i medicin er bibeholdt i mange lande og i særdeleshed i den homøopatiske tradition.