Hvordan bruges krystaller

  • Du kan have stenen i lommenBlaa calcit bunke
  • Du kan bære stenen som smykke
  • Du kan sætte stenen fast på huden
  • Du kan ligge stenene under puden
  • Du kan lave en krystalolie
  • Du kan lave en krystaldrikkeessens

Du kan enten have dem i lommen, bære dem som smykke eller sætte dem fast på huden med plaster eller englehud. Bære du stenen direkte på huden, vil du være mere opmærksom på den udvalgte stens tilstedeværelse og arbejde på dig, du vil have din tanke med og dette forstærker processen.

Du kan også vælge at bære dine sten som smykker, hvilket også er meget fint. Det er både dekorativt og effektivt, idet stenene både pynter og arbejder med dig samtidig, og du kan bære dem både uden på og inden for tøjet.

Når du vælger at sove med dine sten om natten, skal du være opmærksom på at “sidemanden” også kunne blive påvirket af stenens energi. Du kan evt. programmerer en bjergkrystal til din partner, som beskytter ham/hende og hjælper vedkommende til at sove upåvirket af dit stenvalg.

Du kan sove med stenene under hovedpuden, eller du kan falde i søvn med dem i hånden, eller du kan tape dem fast på din krop.

Du kan også lave en krystalolie af dine udvalgte sten. Du skal bruge en basisolie, heri lægger du den eller de sten, du har valgt og lader dem ligge i ca. et døgn. Du kan evt. lade stenene ligge så længe der er olie, så påvirker du hele tiden olien med stenenes energi. Du kan også tilsætte æteriske olier, som både giver en duft oplevelse, og kan bidrage med den æteriske olies supplerende og understøttende virkning.

Krystaldrikkeessens er en anden metoden at anvende dine sten på. Læg dine sten ned i et glas vand sammen med en tromlepoleret bjergkrystal, som forstærker virkningen. Lad dem stå natten over. Drik din essens næste morgen, helst før du spiser morgenmad. Energierne fra stenene frigives og optages af vandmolekylerne. Anvend kun tromlepolerede sten til dette formål, og brug kun 1-3 stene til din essens.

Du kan forvente reaktioner som hyppige toiletbesøg, ildelugtende sved og følelsesmæssige svingninger relateret til den udvalgte stens kvalitet. Du kan måske føle dig tung og træt i begyndelse, men efterhånden indfinder energien og “løftet” sig.

Er det nok at have sten liggende fremme ?

Sten der ligger fremme i et lokal, spreder deres vibrationer ud i det. Her kan programmering komme ind som en mulighed. Man kan programmere en sten til at sprede en bestemt stemning i et lokale. Det giver et langt mere intenst forløb, såfremt stenen har direkte kontakt med din hud.

Kan sten bruges mod fysiske problemer ?

Kan man bruge krystaller mod fysiske problemer – til det må jeg sige ja. Personligt vil jeg ikke undvære min sulfur sten, der tager alle mavesmerter. En rød jaspis i hver bukselomme fjerner næsten alle rygsmerter, en blondeagat klistret på en myose eller muskelspænding fjerner smerte og spænding i løbet af 5-10 min. En ametyst eller sugulit på panden kan afhjælpe hovedpine. Kan du ikke falde i søvn om aftenen så prøv en lavendelkvarts eller en ametyst der begge virker afslappende og giver indre ro. Ligger du uroligt så prøv en hæmatit under hovedpuden.

Kan sten bruges som chakra afbalancering ?

En afbalancering af dine chakras med krystaller, er en dejlig måde at få ekstra energi på. Mange af os har også godt af lige at ligge og slappe helt af et kvarters tid en gang i mellem. Krystaller brugt under meditation kan fordybe og tilføre meditationen nye indsigter, og du kan målrette din meditation ud fra valget af krystaller.

Kan sten bruges ved psykiske problemer ?

Krystaller og også meget effektive ved psykiske ubalancer. Hvis du ofte plages af skyld følelser, vrede eller bekymring kan krystaller kombineret med blomsterremedier være en stor hjælp. Ingen af disse følelser vil forbedre dit fysiske helbred, de kan faktisk blokere for evnen til at blive helt rask og frisk. Hvis de ”psykiske spøgelser” ikke først opløses kan det være svært at gennemskue hvad der ligger til grund for et fysisk problem.