Hvordan vælger jeg krystaller?

Celestin råHvordan finder jeg den rigtige sten ?

De sten vi føler os tiltrukket af, er de sten vi har brug for. Vi føler os tiltrukket af sten, der repræsenterer egenskaber, vi ønsker at udvikle i os selv. En sten kan måske synes smukkere eller venligere end en anden, men i virkeligheden er det dens vibrationer, dens spirituelle egenskaber, der taler til os.

Kan sten være skadelige ?

Det er min erfaring at nogle sten, især de sorte kan have en mindre positiv indvirkning på nogle mennesker. Jeg har set mange tilfælde hvor sten tager energien fra mennesker, når man tester kinesiologisk. Dette gælder sten som sort flint og den i Danmark meget populære smykkesten Hæmatit også fejlagtigt kaldet blodsten. Med Hæmatit er det op til dig selv at vurdere om du har brug for den sten, for nogle er den jo god.

Der er sten man bare må have, og så er der sten, man ikke rigtig føler noget for. Endelig er der i visse tilfælde sten, hvor man straks fornemmer en modstand. Hvad disse angår, kan man enten lade dem vente, eller man kan vælge at tage udfordringen op og gå ind i modstanden. Hvis du er meget sensitiv, anbefales det at ligge med den pågældende sten om natten og lade “udrensningen” komme der i stedet for om dagen.

Kan man vælge sten til andre ?

Det kan man sagtens – brug din intuition. Tænk på den pågældende, og se hvad der kommer til dig.

Er store sten stærkere end små ?

Stens størrelse og energimængde svarere ikke nødvendigvis til hinanden. Energien kan være meget stærkere i en lille sten end i en stor. Det er op til den enkelte selv at vurdere, om man har lyst til en stor eller en lille sten.

Rå sten eller tromlepolerede sten ?

Størstedelen af de sten, som du kan køber er tromlepolerede. De er blevet tromlet glatte og polerede. Det gør at farven på stenen er mere tydelig end hvis den var i sin rå form. En glat sten er også mere behagelig at have klistret på kroppen eller i lommen. Nogle mennesker kan bedst lide de rå sten fordi de er uforarbejdede.  Det er en smagssag, stenens vibration er den samme uanset behandlingen.

Hvis din sten er slebet i en symbolsk form som et hjerte, en kugle, et dyr eller andet, vil stenens energi først og fremmest udtrykke sig gennem dette symbol. Så hvis du vil benytte en stens egenskab, er det bedst at holde sig til den naturlige stenfacon.