Rensning af krystaller

Blondeagat bunke Hvorfor skal jeg rense mine sten ?

Stenene er levende og har ligesom vi selv brug for omsorg. Stenene arbejder for os, og det er vigtigt at vi passer og plejer dem. Men selv om man renser sine sten, kan man godt opleve, at deres arbejde har været så krævende, at de ofrer sig selv på det og ændre udseende ved at miste sin farve, danne sprækker eller blive helt matte.

Sten er som alt andet levende, de tager form efter omgivelserne. Hvis en sten har ligget i et lokale eller er blevet båret af en meget negativ person, vil den vibrere denne negative energi. Tilsvarende vil en sten, som bæres af en meget positiv og kærlig person, vibrere denne energi.  De reagerer ligesom vi mennesker både fysisk og psykisk på de stemninger vi befinder os i.

Krystaller og ædelsten repræsenterer den gode energi men ikke alt, hvad de selv præsenteres for er god energi. De har brug for at blive ladet op engang imellem, at og til over en lang periode. Som alt andet levende skal stenene behandles med respekt. En klar og ren sten vil have en klar og ren udstråling, og derfor svinge med en klar og ren vibration. En vibration vil skabe samme effekt i din krop i i din sjæl.

Hvor ofte skal stenene renses ?

Du bør rense dine sten hver gang du har brugt dem. Har du sovet med dem om natten renses de om morgenen, og har du haft dem i lommen hele dagen, renses de om aftenen. De sten der ligger fremme i dit hjem kan renses en gang om ugen.

Hvordan renser jeg mine sten ?

  • Tænd en røgelses pind og før din krystal gennem røgen, indtil du føler, at det er tilstrækkeligt. Det vil være en god ide, hvis du samtidig i dine tanker lader røgen gå ind og rense stenen.
  • Skyl dine sten under vandhanen, pas på med sten der ikke tåler vand.
  • Lad dine sten ligge i saltvand natten over. Porøse sten lægges i en skål med groft salt natten over. Bjergkrystaller undtaget, idet saltet kan trænge ind i krystallernes små revner og få den til at knække.
  • Grav din sten ned i jorden, ikke i en urtepotte, men ude i naturen. Lad stenen bliver der i mindst 24 timer, dog aldrig i frost. Det er en fin måde at få meget medtaget sten til at regenerere på.
  • Læg den eller de sten du vil rense op på en krystalklynge. De skal helst ligge i et par dage.
  • Lad stenene ligge så ofte som muligt i solskin og måneskin.
  • Læg stenene i rosenvand mindst et døgn.
  • Tør stenene med en fugtig bomuldsklud.
  • Tag din krystal og hold den op foran dig. Luk øjnene og beslut dig til, at du vil rense den. Når du har sendt energien ud (beslutningen), fnyser du ud gennem næsen som en renselse. Denne metode bygger på den opfattelse, at alt er energi, og at det vi sender ud i vore tanker, modtager vi igen. Vi kan derfor med vore tanker rense og programmere en krystal.