Krystaller C

calcit blaa1Calcit – Blå
Blå Calcit er en kanaliseringssten, virker kølende, forløsende. Den arbejder med at slippe de indre modstridende følelser.

Blå calcit tager udgangspunkt i halschakra og den kølige blå farve giver den en beroligende og lindrende virkning. Dens kølende og beroligende virkning opvirker alle dine chakras, og det er en glimrende essens at drikke for at finindstille sine intuitive kanaler.

Da den åbner for din sensitivitet, kan det bevirke at du i begyndelsen hvor du bruger denne sten bliver mere sårbar. Det er en styrke i visse sammenhænge og en svaghed i andre.

Blå calcit virker healende på muskel-, nakke-, og kæbespændinger og alle ubalancer i hele halsområdet. Derfor kan sangere og andre mennesker der bruger deres stemme meget, have stor glæde af denne sten.

Fysisk: ved astma, spændinger i hals og kæbe samt tale besvær arbejder den godt.

Grøn calcit er god ved indlæringsvanskeligheder, mens blå calcit er det ved taleproblemer. Ideel til hyperaktive børn.

Calcit – GrønCalcit - groen stor1
Grøn Calcit hjælper med at integrere følelser og intellekt. Den er for dig der ”er for meget i hovedet”, eller ikke lever din inderste ønsker helt ud. Har du god kontakt med din intuition, men er handlingslammet – er grøn calcit vejen frem.

God til at frembringe harmoni mellem mennesker. Grøn calcit er en hjertesten der sætter dig i stand til at kommunikere de følelser der gemmer sig i hjertet.

Anbefales til børn, der har svært ved at følge med i skolen og til dem der er ordblinde eller stammer.

Hjertesten – evner at sige hvad der gemmer sig i hjertet.

Fysisk: Grøn calcit renser for giftstoffer. Astma og allergi er som regel altid frembragt af følelser, der er blevet tilbageholdt i hjertet. Lider du af en af disse sygdomme, så prøv en grøn calcit, den vil rense giftstofferne ud af dit system. Den grønne calcit lukker op for alt det, der er blevet tilbageholdt eller fortrængt.

Det siges at mange af vore mønstre som vi ikke slipper, manifesterer sig i fysiske symptomer, især i vore knogler og led. Derfor er den grønne calcit en stor hjælp ved slidgigt og ledegigt.

calcit gul1Calcit – Gul
Gul Calcit er det Indre barn, glæde, spontanitet, selvsikkerhed og overflod. Gul calcit provokerer vores glædesenergi og får det lidt dumdristige frem i os.

Man føler sig ovenpå, får selvtillid og mod på tingene. Du bliver nytænkende og inspireret da det er en glædessten, der befordrer initiativ, effektivitet og liv.

Den er god til nye begyndelser som nyt forhold, nyt arbejdsprojekt og som gave til en nyfødt.

I bearbejdning af angst, utryghed og mindreværd er det absolut en af de vigtigste sten.

Gul calcit kan bruges som supplement til alle øvrige sten. Det vil blive lettere for dig at arbejde med nogle dybereliggende følelser. Sneobsidian afbalancerer gammel sorg og vrede og kan være en kraftig sten. Bruger du den sammen med gul calcit vil din oplevelse af det indre arbejde antage helt andre dimensioner.

Fysisk: Gul calcit stimulerer lever, milt og bugspytkirtel samt slimhinder. Mange allergikere bruger den sammen med ametyst eller akvamarin når pollensæsonen sætter ind.

Har du problemer med din hud, eller har du svært ved at fordøje din mand og bliver dårlig ved at spise fed mad, kan gul calcit og sneobsidian være til hjælp. Du må forvente at du i de første dage vil udskille mange affaldsstoffer gennem både hud og afføring.

calcit honning1Calcit – Honning
Honning Calcit sætter dig i stand til at handle i kærlighed med bevidsthed om din samhørighed med universet. Symbolet på kærlighed, det tætteste vi kan komme på guddommelighed.

Honning calcit minder en del om den hvide calcit i sin energi, den hjælper dig også til at handle i kærlighed og bevidstheden om, at du er forbundet med universet. Dog har den en lidt mere jordnær energi en den hvide calcit.

Honning calcit kan hjælpe dig med at samle dine energier og forene højere principper med mere jordnære følelser. Honning calcit giver dig virkelig ekstra kræfter, den styrker din modstandskræft og har en positiv indflydelse på solar plexus området.

Fysisk: God ved spændinger i mave- og tarmområdet. Ved smerter i lænden.

Sammen med ametyst er honning calcit en meget effektiv kur mod stress.

calcit hvidCalcit – hvid
Hvid Calcit sætter dig i stand til at handle i kærlighed med og bevidsthed om din samhørighed med universet. Hvid calcit symboliserer kærlighed, skønhed og lys og giver dig en følelse af at være beskyttet ”fra oven” – det tætteste vi kan komme på guddommelighed.

Den hvide calcit giver dig en følelse af at være elsket, at du er værd at elske og at du aldrig er alene.

Hvid calcit fylder dig med kærlighed og det vil bevirke at du er i stand til at tiltrække kærlighed udefra. Stenen er næsten altid fyldt med regnbuer, som symboliserer det allerhøjeste guddommelige lys.

Denne sten vil være en sand ven gennem svære perioder i livet, vi har alle brug for at føle os elsket og gode nok, trygge og fulde af tillid til os selv og livet.


calcit lemon1Calcit – Lemon
Lemon Calcit giver evnen til at turde slippe kontrollen og flyde med. Lemoncalcitten har en ”barnlig sjæl”, den er blid uskyldig og lidt naiv. Den sætter dig i kontakt med de sider af dig selv, hvor du tør slippe gængse opfattelser og fordomme – det er en bearbejdning af fordomme og begrænsninger.

Det er en sten der giver lethed og mod til at springe ud med bind for øjnene og til at tage initiativ – især i kærlighed.

Lemon calcit er en meget mild og beroligende sten, den har en kølende og dæmpende energi, den beroliger og afslapper bæreren. Den kan anvendes ved mareridt og ved tilpasningsvanskeligheder. Sid med den om aftenen hvis du plages af indre stress og uro over dit solar plexus område.

Denne calcit hjælper dig til at få luft for de følelser, der sidder i maven, hjertet og halsen og trykker dig.

Lemon calcit er specielt god til at få dig til at gennemskue illusioner. Det gælder både de illusioner du selv skaber, som dem andre mennesker skaber for dig.

Den gule calcit er det indre barn – lemoncalcitten er det indre barn der manifesterer sig.


calcit roed1Calcit – Rød
Rød Calcit integrerer følelser og intellekt. Styres du for meget af dine følelser, vil rød calcit hjælpe dig med at skabe balance mellem dine følelser og dine tanker. Bedst egnet til folk der føler meget med tænker lidt.

Rød calcit virker på din jordforbindelse. Ligesom den grønne calcit integrere den følelse og intellekt, men den røde calcit er mere knyttet til det fysiske. Den styrker kontakten til det fysiske plan og kroppen.

Den vil virke afbalancerende på dine tanker og følelser omkring din krop, dit hjem, job og det fysiske liv.

Den røde calcit skaber tryghed og grobund for at kunne overkomme mange gøremål på en gang. Den giver udholdenhed og styrke til at løse alle dagligdagens opgaver, den vil hjælpe dig med at holde jordforbindelsen og tage tingene i den rækkefølge de kommer.

Er du en situation hvor du er så følelsesmæssigt engageret at du mister overblikke og ikke kan tænke klart, så prøv at holde en rød calcit op til panden eller sov med den påsat din pande natten over.

Fysisk: mod oppustenhed og trætte fødder.

calcit zebra1Calcit – Zebra
Zebra Calcit lærer os om altings forskelligartethed og om menneskets mangesidede sind. Den er en afbalancering af ”godt og ondt”. Den er som billedet på yin og yang, lys og skygge, kulde og varme osv.

Med dens striber af sort calcit får du mulighed for at se på dine værste skyggesider og erkende dem. Den viden kan du bruge til at bearbejde dem og tage dine forholdsregler.

Den hvide calcit handler om den ubetingede kærligheds kraft. Du føler samhørighed med universet og sikkerhed for at alt er arrangeret på bedste måde, og at der er en mening med alting.

Zebracalcitten giver på længere sigt medfølelse i stedet for medlidenhed og forståelse i stedet for mistænksomhed. For terapeuter er stenen uvurderlig og uundværlig.

Hjælper os med at prioritere, se tingene i deres rette perspektiv. Zebracalcit symboliserer skelneevne på flere planer. Dens fornemste opgave er at hjælpe os med at sortere, vælge og skelne.

God i behandling af led- og knoglelidelser.


celestin
Celestin
Celestin er filosoffens og drømmerens sten, du inspireres til at søge at forstå livets større sammenhænge , den gør dig velovervejet og i stand til at tage vigtige beslutninger.

Celesin udvikler dig som kanal og er som en slags elevator til himlen. Hver gang en vigtig beslutning skal tages, kan du konsultere din celestin. Du kontakter det sted i dig selv og universet, som rummer al viden.

Celestin er en glimrende sten til drømmearbejde. Inden du lægger dig til at sove, kan du bede celestinen om hjælp til at finde svaret på dine spørgsmål. Celestin er som at læse eller spå i kort, se i krystalkuglen eller på anden vis ”læse svaret”.

Celestin forener bevidstheden i højre/venstre hjernehalvdel og kan være en god støtte ved indlærings- og koncentrationsvanskeligheder.

Det er en sten med stor visdom, som kan styrke dit spirituelle arbejde både som terapeut og privatperson. Du vil få lettere ved at mærke dit eget sande jeg og andres.

Fysisk: mod mentale dysfunktioner, indlærings- og talevanskeligheder. Den virker vitaliserende (særlig sammen med kryolit) og både renser og healer i din aura. Ved uro og angst kan den løsne for spændinger og give dig klarhed over årsagen.


calcit lemon1Citrin
Citrin virker afstressende, giver overblik og fremmer evnen til at være realistisk. Den har en ganske særlig evne til at afspænde kroppen og gøre hoved klart. Man får overblik, energi og ideer med Citrin, derfor er den en god eksamenssten. Citrinen giver kontakt med angsten og nervøsiteten, så man kan leve den ud og dernæst få overblik.

Sætter os i stand til at få kontakt med vor indre styrke, og giver større tilfredshed og selvtillid. Den afstressende effekt fjerner den unødige støj i hoved og bringer os tættere målet.

Citrinen har også en vældig god indflydelse på vort solar plexus og fysiske mave-tarm område. Det er oftest i dette område angsten og nervøsiteten sætter sig. Det er også her vi er følsomme overfor alle slags udefrakommende indflydelser.

Citrin kalde også en glædessten, den gier overblik, fremmer evnen til at være realistisk så man ikke tynges af begrænsninger, men kan komme videre og se det virkelige og positive frem for det som er skabt af negative tanker. Citrinen lærer os, at glæden findes inde i os selv.

Fysisk: God ved luftvejsbesvær, stress og nervøsitet. Det er en sten der går meget på åndedrættet. Det kan derfor anbefales at lægge den ind i munden ved de første tegn på astma. Den er også god når man skal holde op med at ryge, afvænnes fra mad, piller o.lign.

Citrinen er en antistress-sten. Hvis du arbejder med reprogrammering af gamle mønstre, affirmationer og fornyelse, vil den være dig en stor hjælp.

PS! Citrin er efterhånden sjælden og dermed dyr, vi sælger kun ægte citrin, men mange citriner på markedet er brændt ametyst eller røgkvarts. Alle brændte citriner har en svag antydning af rødt i sig, mens den ægte citrin er svagt lysegul.


citron magnesit1Citron Magnesit
Citron Krysopras stimulerer til nye indfaldsvinkler, mentalt udglattende, samler tankerne. Virker afbalancerende hvis følelseslivet har været negligeret og styret mentalt. Det er en dejlig lysegrøn sten.

Citronkrysoprasen er en sten der løfter og støtter dig, når du er eller har været i krise og har brug for at komme ovenpå igen. Den hjælper dig til at samle dine tanker og lade dem falde til ro, så du får overskud til at tage fat på problemerne og få dem løst.

Stenen er meget velegnet hvis man i lang tid har negligeret sit følelsesliv og styret og kontrolleret det hele mentalt, eller hvis man er for følsom og har ”følelserne siddende uden på tøjet”. I begge tilfælde vil Citronkrysoprasen skabe balance. Den stimulerer til nye indfaldsvinkler og hjælper dig til at se fremad og starte på en frisk.

Stenen fremmer også åbenhed og modtagelighed over for kærlighed, især til dig selv. Du kan trøste, støtte og pleje dig selv med Citronkrysoprasens hjælp. Den er derfor også velegnet til at komme ovenpå efter sygdom.

Da dine energier bliver harmoniseret kan du anvende stenen i situationer hvor du er stresset eller bølgerne går højt. Ligeledes kan den hjælpe dig med at komme op til overfladen, hvis du har haft behov for at være lidt ”i hi” i en periode.

Psykisk: opfriskning, fornyelse og harmonisering, mental og følelsesmæssig bearbejdelse og afbalancering.

Fysisk: virker generelt afbalancerende og styrkende, styrker lever, galdeblære, bihuler, luftveje, mod nervøsitet, depression og uro.