Krystaller S – Å

selenit1Selenit
Selenit er en effektiv mental skærebrænder, leder efter årsager og arbejder med symptomerne. Den går direkte ind til benet i hver situation, her kan du ikke undvige men koncentreres omkring lyset og dets kraft.

Selenit er en stærk oplader både på det fysiske, det psykiske og det spirituelle plan. Den er renhed, sandhed og alt hvad der er ufordærvet. Den rækker ud efter lyset og bringer det ind i vores hverdag.

Selenit trækker lyset ind i alle spændinger, ubalancer og smerter i hele vor fysiske krop. Den giver energi og opløser alle ”klumper” i meridiansystemet.

Selenit er meget stærk i sin energi, den får dig til at hige efter lyset og den kærlighed der findes i universet. Dens energi føles som at slippe ud af det ”fysiske fængsel” hvori din sjæl er fanget, så længe du er inkarnerede i en fysisk krop. Stenen egner sig derfor ikke til mennesker som mangler jordforbindelse eller har svært ved at være i fysisk form.

Selenit forstærker og oplader andre sten, du kan anbringe matte sten på den. Selenit kræver at stå alene og oplade sig selv, så den ikke bruger al sin energi på at aflaste andre krystaller.

Septarierseptarier1
Septarier er en meget mental sten, som primært arbejder på vore tanker og tankemønstre. Den bearbejder vore negative forestillinger, ideer og tvangstanker. Vi provokeres til at tænke i nye baner, og afledes dermed fra de tanker der bliver ved med at køre i ring.

Septarier har en gavnlig effekt på bekymringer og modvirker på lavere tanker som selvhøjtidelighed, jalousi og angst.

Septarier giver dig det forkromede overblik uden at blande følelserne for meget ind i dine vurderinger. Derfor er septarier en stor støtte, når du befinder dig i en følelsesmæssig svær situation, som du ikke kan se udvejen på, eller når du står overfor at skulle træffe svære følelsesmæssige beslutninger, hvor der er fare for at følelserne løber af med dig i stedet for fornuften.

Septarier kan også anvendes hvor du har en tendens til at forvente det værste. Her vil den hjælpe dig til at tro og forvente det bedste.

Septarier arbejder godt sammen med rhodonit.

serpentin kiwiSerpentin
Serpentin trækker følelserne op til overfladen og er god ved regressioner og visualisering. Serpentinen kan også skabe kontakt med din indre kvinde. Stimulerer hjerte, lunger og hypofyse. God mod kvalme.

 

 

Smaragdsmaragd2
Smaragdens budskab er kærlighed og ærlighed. Den lærer os at åbne op, så vi både kan give og modtage kærlighed. Du finder tryghed og harmoni i krop og sjæl. Den fremmer tålmodighed og healer gamle følelsesmæssige sår som følelsen af ensomhed og forladthed og lader os klart se de muligheder for kærlighed og udvikling, som ligger foran os. Det er stenen, der fremmer vores fysiske som vores psykiske syn. Den styrker vores evne til at se, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, og den udvikler vores klarsyn og evne til at se ind bag tingenes overflade. Når vi har overblik får vi overskud. God mod forhøjet blodtryk, kredsløbsforstyrrelser, nyre- og leverubalancer, problemer med synet.

 

snekvarts1Snekvarts

 

 

 

Sodalitsodalit
En igangsættende sten der hjælper dig til at overskride grænser og afprøve dine visioner. Den hjælper dig med at slippe gammel frygt og skyld og giver mod til at møde det nye. Den giver det sidste skub, for at komme i gang med at føre dine ønsker ud i livet Du får overblik og tillid til dine egne ressourcer og evner. Du bliver bedre til at kommunikerer, til at sætte grænser og til at sige både til og fra. Afbalancere dine mandlige
og kvindelige energier. Styrker lymfesystemet. God mod halsbetændelse.

solsten2Solsten
Solsten åbner op for intuition, kreativitet og glæde. Den øger sin bærers seksuelle udstråling og påvirker stort set alt der vedrører vores seksualitet f.eks. lystfølelse, nærvær, spontanitet og kreativitet. Solsten kan også hjælpe med at kaste lys og forståelse over tidligere inkarnationer og kæde dem sammen med dette liv. God ved seksuel ubalance, virker vitaliserende og opløftende. Virkningen forstærkes med rav.

Sugilitsugulit
En kanaliseringssten, dvs. en sten man bruger til at kanalisere viden fra de åndelige planer. Den fremmer vores clairvoyante evner, men på en måde så man ikke taber sig selv undervejs. Den giver mod til at slippe frygten for det ukendte og flyde med det nye. Kan bruges ved migræne og problemer med integration mellem de to hjernehalvdele.

sulfur3Sulfur

 

 

 

Sølvserpentinsolvserpentin

tanzanit

 

Tanzanit

Giver indre ro og selvindsigt. Evnen til at se det hele lidt fra oven. Den befordrer næstekærlighed og evnen til at være fordomsfri, fordi man ser tingene fra et andet stadium. Man ser dem som de virkelig er, og ikke som de synes at være på overfladen.

 

 

Tigerjerntigerjern2
Fremmer vilje, energi, styrke og ambitioner. Virker opkvikkende, klarer hjernen og styrker muskler og led. Tigerjern indeholder kvaliteterne fra tre vigtige sten til at opnå jordforbindelse: hæmatit, rød jaspis og tigerøje. Hæmatit er en rodchakra sten, som er bedst kendt for dens følelsesmæssige beskyttelse. Den beskytter dig mod andres negative følelser. Ved at fordybe forbindelsen mellem krop og ånd, giver hæmatit dig en stærk følelse af hvem du er og hvad der er dit.

Rød jaspis er også en rodchakra sten, den er en af de mest fysisk healende sten. Den giver dig jordforbindelse ved at forbinde dig til jordens dybe stabiliserende energier.

Denne kombination af hæmatits følelsesmæssige klarhed, rød jaspis stabilitet og tigerøjets styrkelse af den kreative energi som selvværd kan være, gør tigerøjet til en af de nyttigste sten i din samling.
Tigerjern kan bruges på både rod, hara og solar plexus chakra. En måde at vælge på er at se på den tigerjern du har, og vælge udfra hvilke af de tre sten der er mest fremherskende.

Jeg har to præferencer med denne sten. En er at placerer den på rodchakra, da både hæmaitit, rød jaspis og tigerøje har evne til at give jordforbindelse. Den er også god som en fixe sten, hvis du føler dig lidt ude af dig selv, eller mangler jordforbindelse, så hold en tigerjern i hånden et par minutter og ånd dybt ind. (Du kan bruge alle sten der giver jordforbindelse på denne måde.)

tigerje3Tigerøje
Giver skarpsindighed, overblik og en klar tankegang. Den får sandheden frem og hjælper med til at se og forstå egne fejl. Den beskytter mod udefra kommende farer og giver mod til at fortsætte, selv om tingene kan se dystre ud. God ved indlæringsvanskeligheder og manglende koncentration.

 

Turmalin – sortsort turmalin
Aktiverer rod- og jordchakra. Giver dig mod til at stå på egne ben og fremsætte dine egne meninger og grænser. Er god til at bearbejde angst for autoriteter. Virker beskyttende. God ved angsttilstande og gigtlidelser.

 

vandmelon turmalin1Turmalin – vandmelon
Healer især på følelsesmæssige sår og giver sin bærer et let anstrøg af humor. Afbalancerer såvel de maskuline som de feminine energier. God mod hjerte-kar sygdomme.

 

 

Turmalin – rosa (Rubelit)turmalin rubelit lilla2

 

 

 

unakit2Unakit
En hjertesten som skaber tryghed. Den lærer os at tage ansvar for vores eget liv o giver os evnen til at sige til og fra, sætte vores grænser på en kærlig måde. Formår at integrere vores jordenergi med vores følelser og visioner. Lærer os at håndtere skuffelser som en slags lektie. God ved svære sygdomme som fx. cancer, virker samlende og giver en følelse af tryghed. Har stor indvirkning på candidasvamp.